![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||
Kontakt: 00-057 Warszawa, Plac Dąbrowskiego 3, tel/fax. 0-22 826-98-27, 505-46-71, 505-47-82, email: biurostc@stc.pl | ![]() |
Strona główna RODO - obowiązek informacyjny Aktualności Zaproszono nas: Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej... Plan konferencji i seminariów w 2023 roku Czytaj wiecej... Plan kursów na 2023 r. Czytaj więcej... W dniach 29-30.06.2022 r. odbyła się w Warszawie XXXIV Pokampanijna Konferencja Techniczno-Surowcowa zorganizowana przez STC pod patronatem ZPC w Polsce. Czytaj więcej... W dn. 22-25.05.2022 w Reims odbyła się VII Konferencja Europejskiego Stowarzyszenia Cukrowników ESST (European Society for Sugar Technology) Czytaj więcej... W dniach 18-19.05.2022 w byłej Cukrowni Częstocice odbyło się Seminarium "Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym" Czytaj więcej... W dniach 28-29.09.2021 r. odbyło się on-line Seminarium "Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym" Czytaj więcej... |
Polsko-francuskie spotkanie dotyczące branży cukrowniczej.
W dniu 05.10.2022 w auli im. prof. T. Paryjczaka w Politechnice Łódzkiej odbyła się 78 uroczysta inauguracja roku akademickiego. Wśród zaproszonych gości Stowarzyszenie Techników Cukrowników reprezentował dr hab. Maciej Wojtczak, profesor PŁ - Przewodniczący Zarządu Głównego STC.
Spotkanie otworzył Rektor PŁ - prof. Krzysztof Józwik, który inaugurując uroczyście kolejny rok akademicki w PŁ przedstawił sprawozdanie z działalności uczelni w ostatnim roku. Tradycyjnie podczas tej uroczystości wyróżnionym absolwentom różnych wydziałów zostały wręczone nagrody za najlepsze prace dyplomowe. Autorzy najlepszych prac dyplomowych na Wydziałe Biotechnologii i Nauk o Żywności zostali nagrodzeni przez Stowarzyszenie Techników Cukrowników. Nasze Stowarzyszenie wyróżniło następujące 3 prace absolwentów, które wniosły istotny wkład w zakres analityki, techniki i technologii cukrownictwa: I lokata i nagroda w wysokości 1500 zł - mgr inż. Agnieszka Sobala
Temat pracy: EGZOPOLISACHARYDY W PROCESIE PRZEROBU BURAKÓW ZDEGRADOWANYCH Promotor: dr inż. Aneta Antczak- Chrobot II lokata i nagroda w wysokości 1000 zł - mgr inż. Agnieszka Witkowska
Temat pracy: CHARAKTERYSTYKA ZMIAN JAKOŚCIOWYCH I ILOŚCIOWYCH ZWIĄZKÓW POLIFENOLOWYCH LIŚCI BURAKA CUKROWEGO WZALEŻNOŚCI OD ODMIANY I TERMINU ZBIORU Promotor: dr inż. Jakub Macierzyński III lokata i nagroda w wysokości 500 zł - inż. Maria Marszałek
Temat pracy: OCENA JAKOŚCI I DOSTĘPNOŚCI EKOLOGICZNYCH ŚRODKÓW SŁODZĄCYCH Promotor: dr hab. inż. Maciej Wojtczak, prof. PŁ ![]() |
![]() | ![]() Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne |
![]() Redakcja serwisu: Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak Copyright © 2022 Stowarzyszenie Techników Cukrowników |