cukrownictwo cukier burak cukrowy stowarzyszenie przemysł cukrowniczy cukrownie cukrowniczy cukier cukrownictwo burak stowarzyszenie techników cukrowników cukier cukrownictwo cukrowy
stc stc stc
Stowarzyszenie Techników Cukrowników stc Władze STC stc Cukrownictwo stc Konferencje i sympozja stc Publikacje stc ICUMSA stc Gazeta Cukrownicza
Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny

Zaproszono nas
Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej...
  Aktualności
Nowy numer Gazety Cukrowniczej jest już dostępny! Czytaj więcej...
  W dniu 29 października 2024 r. w Cukrowni „Malbork” odbyło się uroczyste otwarcie nowej inwestycji... Czytaj więcej...
  W dniu 16 października 2024 roku w siedzibie Stowarzyszenia Techników Cukrowników w Warszawie odbyła się Sesja naukowa Polskiego Komitetu ICUMSA. Czytaj więcej...
  Sprawozdanie z posiedzenia Rady Krajowej FSNT-NOT. Czytaj więcej...
  W dniu 26 sierpnia 2024 r.w Oddziale Cukrownia Malbork odbyło się uroczyste rozpalenie pieca wapiennego oznaczające rozpoczęcie kampanii cukrowniczej 2024/2025. Czytaj więcej...
  W dniu 20.06.2024 na polach Gospodarstwa Rolnego we Włostowie odbyły się coroczne obchody Dnia Buraka Südzucker Polska S.A. Czytaj więcej...
  W dniu 18.06.2024 r. odbyła się uroczysta gala z okazji jubileuszu 140-lecia działalności Cukrowni „Opalenica” należącej do Spółki Nordzucker Polska S.A. Czytaj więcej...
  Plan konferencji i kursów na 2025 r. Czytaj wiecej...


Nagrody przyznane w Konkursie STC na najlepsze prace dyplomowe ogłoszone podczas uroczystego posiedzenia Senatu Politechniki Łódzkiej.
W dniu 05.10.2022 w auli im. prof. T. Paryjczaka w Politechnice Łódzkiej odbyła się 78 uroczysta inauguracja roku akademickiego. Wśród zaproszonych gości Stowarzyszenie Techników Cukrowników reprezentował dr hab. Maciej Wojtczak, profesor PŁ - Przewodniczący Zarządu Głównego STC.

Spotkanie otworzył Rektor PŁ - prof. Krzysztof Józwik, który inaugurując uroczyście kolejny rok akademicki w PŁ przedstawił sprawozdanie z działalności uczelni w ostatnim roku.

Tradycyjnie podczas tej uroczystości wyróżnionym absolwentom różnych wydziałów zostały wręczone nagrody za najlepsze prace dyplomowe. Autorzy najlepszych prac dyplomowych na Wydziałe Biotechnologii i Nauk o Żywności zostali nagrodzeni przez Stowarzyszenie Techników Cukrowników. Nasze Stowarzyszenie wyróżniło następujące 3 prace absolwentów, które wniosły istotny wkład w zakres analityki, techniki i technologii cukrownictwa:

I lokata i nagroda w wysokości 1500 zł - mgr inż. Agnieszka Sobala


Temat pracy: EGZOPOLISACHARYDY W PROCESIE PRZEROBU BURAKÓW ZDEGRADOWANYCH
Promotor: dr inż. Aneta Antczak- Chrobot

II lokata i nagroda w wysokości 1000 zł - mgr inż. Agnieszka Witkowska


Temat pracy: CHARAKTERYSTYKA ZMIAN JAKOŚCIOWYCH I ILOŚCIOWYCH ZWIĄZKÓW POLIFENOLOWYCH LIŚCI BURAKA CUKROWEGO WZALEŻNOŚCI OD ODMIANY I TERMINU ZBIORU
Promotor: dr inż. Jakub Macierzyński

III lokata i nagroda w wysokości 500 zł - inż. Maria Marszałek


Temat pracy: OCENA JAKOŚCI I DOSTĘPNOŚCI EKOLOGICZNYCH ŚRODKÓW SŁODZĄCYCH
Promotor: dr hab. inż. Maciej Wojtczak, prof. PŁ


Kliknij aby powiększyć Wręczenie nagród STC (od lewej: Przewodniczący ZG STC dr inż. Maciej Wojtczak, profesor PŁ, laureatka nagrody - inż. Maria Marszałek, Dziekan Wydziały Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ - dr hab. inż. Anna Diowksz, prof. uczelni, JM Rektor Politechniki Łódzkiej - prof. dr hab. inż. Krzysztof Jóźwik)
Stowarzyszenie Techników Cukrowników Stowarzyszenie Techników Cukrowników
Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne

STC
Redakcja serwisu:  Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak
Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników