Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny Zaproszono nas Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej... Aktualności Sprawozdanie z posiedzenia Rady Krajowej FSNT-NOT. Czytaj więcej... W dniu 26 sierpnia 2024 r.w Oddziale Cukrownia Malbork odbyło się uroczyste rozpalenie pieca wapiennego oznaczające rozpoczęcie kampanii cukrowniczej 2024/2025. Czytaj więcej... W dniu 20.06.2024 na polach Gospodarstwa Rolnego we Włostowie odbyły się coroczne obchody Dnia Buraka Südzucker Polska S.A. Czytaj więcej... W dniu 18.06.2024 r. odbyła się uroczysta gala z okazji jubileuszu 140-lecia działalności Cukrowni „Opalenica” należącej do Spółki Nordzucker Polska S.A. Czytaj więcej... W dniu 12.06.2024 r. w rejonie Cukrowni „Opalenica” na plantacjach Zespołu Szkół Rolniczego Centrum Kształcenia Ustawicznego im. gen. Dezyderego Chłapowskiego w Trzciance odbyły się obchody Dnia Buraka Cukrowego Nordzucker Polska S.A. Czytaj więcej... W dn. 23-24.05.2024 w Warszawie odbyła się Konferencja Techniczno-Surowcowo-Analityczna zorganizowana przez STC w nowej formule. Czytaj więcej... W dniach 05-08.05.2024 r. w Wiedniu odbyła się ósma konferencja naukowo-techniczna zorganizowana przez ESST przy współpracy z VDZ. Czytaj więcej... Plan konferencji i kursów na 2025 r. Czytaj wiecej... |
Nagrody przyznane w Konkursie STC na najlepsze prace dyplomowe ogłoszone podczas uroczystego
posiedzenia Senatu Politechniki Łódzkiej.
W dniu 05.10.2022 w auli im. prof. T. Paryjczaka w Politechnice Łódzkiej odbyła się 78 uroczysta inauguracja roku akademickiego. Wśród zaproszonych gości Stowarzyszenie Techników Cukrowników reprezentował dr hab. Maciej Wojtczak, profesor PŁ - Przewodniczący Zarządu Głównego STC.
Spotkanie otworzył Rektor PŁ - prof. Krzysztof Józwik, który inaugurując uroczyście kolejny rok akademicki w PŁ przedstawił sprawozdanie z działalności uczelni w ostatnim roku. Tradycyjnie podczas tej uroczystości wyróżnionym absolwentom różnych wydziałów zostały wręczone nagrody za najlepsze prace dyplomowe. Autorzy najlepszych prac dyplomowych na Wydziałe Biotechnologii i Nauk o Żywności zostali nagrodzeni przez Stowarzyszenie Techników Cukrowników. Nasze Stowarzyszenie wyróżniło następujące 3 prace absolwentów, które wniosły istotny wkład w zakres analityki, techniki i technologii cukrownictwa: I lokata i nagroda w wysokości 1500 zł - mgr inż. Agnieszka Sobala
Temat pracy: EGZOPOLISACHARYDY W PROCESIE PRZEROBU BURAKÓW ZDEGRADOWANYCH Promotor: dr inż. Aneta Antczak- Chrobot II lokata i nagroda w wysokości 1000 zł - mgr inż. Agnieszka Witkowska
Temat pracy: CHARAKTERYSTYKA ZMIAN JAKOŚCIOWYCH I ILOŚCIOWYCH ZWIĄZKÓW POLIFENOLOWYCH LIŚCI BURAKA CUKROWEGO WZALEŻNOŚCI OD ODMIANY I TERMINU ZBIORU Promotor: dr inż. Jakub Macierzyński III lokata i nagroda w wysokości 500 zł - inż. Maria Marszałek
Temat pracy: OCENA JAKOŚCI I DOSTĘPNOŚCI EKOLOGICZNYCH ŚRODKÓW SŁODZĄCYCH Promotor: dr hab. inż. Maciej Wojtczak, prof. PŁ Wręczenie nagród STC (od lewej: Przewodniczący ZG STC dr inż. Maciej Wojtczak, profesor PŁ, laureatka nagrody - inż. Maria Marszałek, Dziekan Wydziały Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ - dr hab. inż. Anna Diowksz, prof. uczelni, JM Rektor Politechniki Łódzkiej - prof. dr hab. inż. Krzysztof Jóźwik) |
Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne |
Redakcja serwisu: Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników |