Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny Zaproszono nas Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej... Aktualności Informacja o nowej formule Konferencji Techniczno-Surowcowo-Analitycznej organizowanej przez STC w 2024 r. Czytaj więcej... Wyniki Konkursu STC na najlepszą pracę dyplomową. Czytaj więcej... W dn. 27-28.06.2023. odbyło się seminarium, przeznaczone dla kierowników laboratoriów oraz pełnomocników ds. systemów zarządzania nt. “Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym” Czytaj więcej... W dniu 22 czerwca 2023 roku w Werbkowicach oraz w Hrubieszowie odbyły się uroczyste obchody Jubileuszu 60–lecia Cukrowni „Werbkowice” Czytaj więcej... Plan konferencji i seminariów w 2024 roku Czytaj wiecej... Plan kursów na 2024 r. Czytaj więcej... |
Publikacje
Stan i perspektywy branży cukrowniczej w Polsce
Jan Rybski, Dyrektor Generalny Związku Producentów Cukru.
Dzień dobry Paniom zasiadającym w Prezydium, dzień dobry Państwu. Chciałbym przede wszystkim serdecznie podziękować za to, że jako przedstawiciel Związku Producentów Cukru w Polsce mam zaszczyt być prelegentem zaproszonym na tę konferencję. Postaram się sprostać temu zadaniu, choć temat na dzisiaj nie jest prosty: być może mniej z punktu widzenia zawartości merytorycznej ale bardziej z powodu momentu, w jakim przyszło mi mówić o perspektywach rozwoju branży cukrowniczej w Polsce. Pan Wiceminister Rolnictwa Andrzej Kowalski i Pan Przewodniczący Stanisław .wietlicki przedstawili już wcze.niej w swych wystąpieniach stan i perspektywy, układ szans i zagrożeń. Osoby reprezentujące spółki właścicielskie cukrowni w Polsce pokazały tendencje towarzyszące branży cukrowniczej. Postaram się klamrą spiąć te wystąpienia. A więc pozwolicie Państwo, że przejdziemy od analizy do syntezy. Pobierz cały tekst (PDF 1.6 MB) |
Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne |
Redakcja serwisu: Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników |