![]() |
![]() |
![]() |
|||||||||||
|
Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny Zaproszono nas Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej... Aktualności W dniu 08.08.2025 odbyło się V Jubileuszowe spotkanie członków i sympatyków Koła STC przy Cukrowni Glinojeck Czytaj więcej... Sprawozdanie z posiedzenia Rady Krajowej FSNT-NOT, 26.06.2025 Czytaj więcej... W dniach 22-23.05.2025 r. w Warszawie odbyła się XXXVII Konferencja Techniczno-Surowcowo-Analityczna „Cukier 4.0 Transformacja cyfrowa jako klucz do zrównoważonej przyszłości”. Czytaj więcej... W dniu 2 kwietnia 2025 r. w Malborku odbyło się uroczyste zebranie Koła Zakładowego STC. Czytaj więcej... 34 Sesja ICUMSA, 03-05.03.2025, Delhi, Indie. Czytaj więcej... W dniu 4 marca 2025 r. w murach odbyły się obchody Światowego Dnia Inżyniera. Czytaj więcej... Nowy numer Gazety Cukrowniczej jest już dostępny! Czytaj więcej... W dniu 29 października 2024 r. w Cukrowni „Malbork” odbyło się uroczyste otwarcie nowej inwestycji... Czytaj więcej... Plan konferencji i kursów na 2025 r. Czytaj wiecej... |
Nordzucker Sugar Congress
W dniu 15.10.2019 r. w Pałacu Zamoyskich w Warszawie odbył się Kongres Cukrowniczy zorganizowany przez Zarząd Nordzucker Polska. W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele Zarządu oraz departamentów technicznych, surowcowych i handlowych Nordzucker Polska oraz Nordzucker AG a także liczni zaproszeni goście reprezentujący odbiorców cukru i firmy specjalistyczne współpracujące z Nordzucker Polska. Stowarzyszenie Techników Cukrowników reprezentowali Maciej Wojtczak - Przewodniczący Zarządu Głównego STC oraz Krystyna Wasińska - Sekretarz Generalny STC.
W ramach tematyki dotyczącej źródeł zaopatrzenia omówiono liczne wyzwania dla plantatorów związane z uprawą buraków cukrowych. Omówiono zarówno pozytywne aspekty uprawy jak i potencjalne zagrożenia w uprawie takie jak spadek ceny i konkurencyjności w stosunku do innych upraw czy też ryzyko w funkcjonowaniu dopłat do upraw w przyszłości. Omawiając czynniki wpływające na wskaźniki wartości technologicznej buraków podkreślono znaczenie tego parametru w przebiegu procesu technologicznego. Znacząca część programu poświęcona była zagadnieniom dotyczącym rynku cukru w szerokim i bardzo interesującym spektrum uwzględniającym najważniejsze zagadnienia zarówno z punktu widzenia producenta jak i odbiorcy cukru. Po zakończeniu części merytorycznej kongresu uczestnicy zostali zaproszeni na poczęstunek w pięknym ogrodzie Pałacu Zamojskich. |
|
|
Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne |
|
Redakcja serwisu: Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników |