![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||
Kontakt: 00-057 Warszawa, Plac Dąbrowskiego 3, tel/fax. 0-22 826-98-27, 505-46-71, 505-47-82, email: biurostc@stc.pl | ![]() |
Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny Zaproszono nas Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej... Aktualności Informacja o nowej formule Konferencji Techniczno-Surowcowo-Analitycznej organizowanej przez STC w 2024 r. Czytaj więcej... Wyniki Konkursu STC na najlepszą pracę dyplomową. Czytaj więcej... W dn. 27-28.06.2023. odbyło się seminarium, przeznaczone dla kierowników laboratoriów oraz pełnomocników ds. systemów zarządzania nt. “Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym” Czytaj więcej... W dniu 22 czerwca 2023 roku w Werbkowicach oraz w Hrubieszowie odbyły się uroczyste obchody Jubileuszu 60–lecia Cukrowni „Werbkowice” Czytaj więcej... Plan konferencji i seminariów w 2024 roku Czytaj wiecej... Plan kursów na 2024 r. Czytaj więcej... |
Nordzucker Sugar Congress
W dniu 15.10.2019 r. w Pałacu Zamoyskich w Warszawie odbył się Kongres Cukrowniczy zorganizowany przez Zarząd Nordzucker Polska. W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele Zarządu oraz departamentów technicznych, surowcowych i handlowych Nordzucker Polska oraz Nordzucker AG a także liczni zaproszeni goście reprezentujący odbiorców cukru i firmy specjalistyczne współpracujące z Nordzucker Polska. Stowarzyszenie Techników Cukrowników reprezentowali Maciej Wojtczak - Przewodniczący Zarządu Głównego STC oraz Krystyna Wasińska - Sekretarz Generalny STC.
W ramach tematyki dotyczącej źródeł zaopatrzenia omówiono liczne wyzwania dla plantatorów związane z uprawą buraków cukrowych. Omówiono zarówno pozytywne aspekty uprawy jak i potencjalne zagrożenia w uprawie takie jak spadek ceny i konkurencyjności w stosunku do innych upraw czy też ryzyko w funkcjonowaniu dopłat do upraw w przyszłości. Omawiając czynniki wpływające na wskaźniki wartości technologicznej buraków podkreślono znaczenie tego parametru w przebiegu procesu technologicznego. Znacząca część programu poświęcona była zagadnieniom dotyczącym rynku cukru w szerokim i bardzo interesującym spektrum uwzględniającym najważniejsze zagadnienia zarówno z punktu widzenia producenta jak i odbiorcy cukru. Po zakończeniu części merytorycznej kongresu uczestnicy zostali zaproszeni na poczęstunek w pięknym ogrodzie Pałacu Zamojskich. |
![]() |
![]() Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne |
![]() Redakcja serwisu: Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników |