Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny Zaproszono nas Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej... Aktualności W dniu 18 czerwca 2024 r. odbyła się uroczysta gala z okazji jubileuszu 140-lecia działalności Cukrowni „Opalenica” należącej do Spółki Nordzucker Polska S.A. Czytaj więcej... W dn. 23-24.05.2024 w Warszawie odbyła się Konferencja Techniczno-Surowcowo-Analityczna zorganizowana przez STC w nowej formule. Czytaj więcej... Wyniki Konkursu STC na najlepszą pracę dyplomową. Czytaj więcej... W dn. 27-28.06.2023. odbyło się seminarium, przeznaczone dla kierowników laboratoriów oraz pełnomocników ds. systemów zarządzania nt. “Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym” Czytaj więcej... Plan konferencji i seminariów w 2024 roku Czytaj wiecej... Plan kursów na 2024 r. Czytaj więcej... |
Rozpalenie pieca wapiennego w Cukrowni Malbork
Zgodnie z wieloletnią tradycją cukrowniczą w dniu 23.09.2021 w Oddziale Cukrownia Malbork Krajowej Spółki Cukrowej S.A. odbyło się uroczyste rozpalenie pieca wapiennego oznaczające rozpoczęcie kampanii cukrowniczej 2021/2022.
W uroczystości wzięli udział Dyrekcja i kadra techniczno-surowcowa Cukrowni Malbork oraz zaproszeni goście, wśród nich Zdzisław Salus Członek Zarządu KSC, Hubert Fabianowicz - Dyrektor Departamentu Techniczno-Produkcyjnego KSC, Artur Majewski Dyrektor Departamentu Surowcowego KSC, przedstawiciele władz parlamentarnych i samorządowych miasta Malborka oraz Starostwa Malborskiego, przedstawiciele Związku Plantatorów Buraka Cukrowego w Malborku i Nowym Stawie oraz przedstawiciele innych firm i instytucji współpracujących z Cukrownią Malbork w zakresie wdrażania postępu technicznego. Stowarzyszenie Techników Cukrowników reprezentowała Krystyna Wasińska Sekretarz Generalny STC. O pomyślność kampanii cukrowniczej 2021/22 oraz bezpieczną pracę cukrowników i plantatorów pomodlił się Ks. dr Arkadiusz Śnigier Dziekan Dekanatu Malbork, który po rozpaleniu pieca wapiennego poświęcił również nowo wybudowany dyfuzor wieżowy o przerobie 10 000 tys. t/dobę oraz pozostałe urządzenia cukrowni. Następnie odbyło się spotkanie Dyrektora Mariusza Kaźmierczaka oraz kadry technicznej i surowcowej z zaproszonymi gośćmi, którzy pogratulowali wdrożonych nowych inwestycji oraz przekazali wiele pomyślnych życzeń dotyczących rozpoczynającej się kampanii cukrowniczej oraz dalszego rozwoju Cukrowni Malbork. Prezes Zdzisław Salus Członek Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A. rozpalający piec wapienny. Obok Krzysztof Zieliński Dyr. ds. techn. oraz Mirosław Klimek Kierownik zmiany. Zaproszeni goście obserwujący uroczyste rozpalanie pieca wapiennego. Prezes Zdzisław Salus Członek Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A w towarzystwie Mariusza Kaźmierczaka Dyrektora Cukrowni Malbork dokonuje symbolicznego rozbicia butelki szampana na konstrukcji dyfuzora wieżowego. Najnowsza inwestycja Cukrowni Malbork- dyfuzor wieżowy o przerobie buraków 10 000 tys. t/dobę. |
Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne |
Redakcja serwisu: Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników |