![]() |
![]() |
![]() |
|||||||||||
|
Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny Zaproszono nas Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej... Aktualności W dniu 08.08.2025 odbyło się V Jubileuszowe spotkanie członków i sympatyków Koła STC przy Cukrowni Glinojeck Czytaj więcej... Sprawozdanie z posiedzenia Rady Krajowej FSNT-NOT, 26.06.2025 Czytaj więcej... W dniach 22-23.05.2025 r. w Warszawie odbyła się XXXVII Konferencja Techniczno-Surowcowo-Analityczna „Cukier 4.0 Transformacja cyfrowa jako klucz do zrównoważonej przyszłości”. Czytaj więcej... W dniu 2 kwietnia 2025 r. w Malborku odbyło się uroczyste zebranie Koła Zakładowego STC. Czytaj więcej... 34 Sesja ICUMSA, 03-05.03.2025, Delhi, Indie. Czytaj więcej... W dniu 4 marca 2025 r. w murach odbyły się obchody Światowego Dnia Inżyniera. Czytaj więcej... Nowy numer Gazety Cukrowniczej jest już dostępny! Czytaj więcej... W dniu 29 października 2024 r. w Cukrowni „Malbork” odbyło się uroczyste otwarcie nowej inwestycji... Czytaj więcej... Plan konferencji i kursów na 2025 r. Czytaj wiecej... |
Nagrody przyznane w Konkursie STC na najlepsze prace dyplomowe ogłoszone podczas uroczystego posiedzenia Senatu Politechniki Łódzkiej.
W dniu 24 maja z okazji 76 rocznicy działalności Politechniki Łódzkiej w historycznym audytorium im. A. Sołtana odbyło się uroczyste posiedzenie Senatu.
Stowarzyszenie Techników Cukrowników reprezentował dr hab. inż. Maciej Wojtczak, profesor PŁ Przewodniczący Zarządu Głównego STC.
Uroczyste posiedzenie Senatu Politechniki Łódzkiej. W przemówieniu powitalnym JM Rektor PŁ prof. dr hab. inż. Krzysztof Jóźwik przedstawił planowane i prowadzone inwestycje, współpracę krajową i zagraniczną oraz osiągnięcia naukowe pracowników i studentów. Podkreślił, że celem strategicznym uczelni jest osiągnięcie światowych standardów w nauce oraz wzrost innowacyjności badań naukowych. Podczas uroczystości zostały wręczone nagrody i wyróżnienia studentom oraz absolwentom za wybitne osiągnięcia naukowe i prace dyplomowe. Wśród licznych wyróżnień zostały również ogłoszone wyniki Konkursu STC na najlepsze prace dyplomowe wykonywane w uczelniach współpracujących z przemysłem cukrowniczym: Laureatami Konkursu zostali następujący absolwenci: Mgr inż. Michalina Hulak otrzymała I lokatę oraz nagrodę finansową w wysokości 1500 zł za pracę pt. Ocena współczynnika inkluzji zanieczyszczeń w kryształ cukru na podstawie wybranych parametrów jakościowych cukru obronioną w roku akademickim 2017/2018 w Politechnice Łódzkiej na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności. Promotorami wyróżnionej pracy byli: John P. Jensen z Nordic Sugar A/S oraz dr inż. Aneta Antczak-Chrobot. Mgr inż. Klaudia Rikszajd otrzymała II lokatę oraz nagrodę finansową w wysokości 1000 zł za pracę pt. Oznaczanie polaryzacji w produktach cukrowniczych z wykorzystaniem różnych środków klarujących obronioną w roku akademickim 2019/2020 w Politechnice Łódzkiej na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności. Promotorem wyróżnionej pracy była dr inż. Aneta Antczak-Chrobot. Inż. Michał Drećka otrzymał III lokatę oraz nagrodę finansową w wysokości 500 zł za pracę pt. Wpływ procesu oczyszczania na zawartość inwertu oraz mleczanów w soku obronioną w roku akademickim 2019/2020 w Politechnice Łódzkiej na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności. Promotorem wyróżnionej pracy był dr inż. Radosław Gruska. Ze względu na nieobecność absolwentek nagrodzonych I i II nagrodą podczas uroczystej Sesji Senatu przyznaną III nagrodę odebrał inż. Michał Drećka.
Od lewej: dr hab. inż. Maciej Wojtczak, profesor PŁ- Przewodniczący ZG STC, inż. Michał Drećka laureat Konkursu STC, dr hab. inż. Anna Diowksz, profesor PŁ Dziekan Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności, JM Rektor PŁ prof. dr hab. inż. Krzysztof Jóźwik. |
|
|
Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne |
|
Redakcja serwisu: Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników |