![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||
Kontakt: 00-057 Warszawa, Plac Dąbrowskiego 3, tel/fax. 0-22 826-98-27, 505-46-71, 505-47-82, email: biurostc@stc.pl | ![]() |
Strona główna RODO - obowiązek informacyjny Aktualności W dn. 27-28.06.2023. odbędzie się seminarium, przeznaczone dla kierowników laboratoriów oraz pełnomocników ds. systemów zarządzania nt. “Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym” PROGRAM Czytaj więcej... W dniu 17.04.2023 w Warszawie odbył się XXXVIII Walny Zjazd Delegatów STC Czytaj więcej... W dniach 16-17.02.2023 w Domu Technika NOT w Warszawie odbyła się XXXV Konferencja Techniczno-Surowcowa zorganizowana przez STC pod patronatem ZPC w Polsce Czytaj więcej... W dniach 29-30.06.2022 r. odbyła się w Warszawie XXXIV Pokampanijna Konferencja Techniczno-Surowcowa zorganizowana przez STC pod patronatem ZPC w Polsce. Czytaj więcej... Zaproszono nas: Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej... Plan konferencji i seminariów w 2023 roku Czytaj wiecej... Plan kursów na 2023 r. Czytaj więcej... |
Nagrody przyznane w Konkursie STC na najlepsze prace dyplomowe ogłoszone podczas uroczystego posiedzenia Senatu Politechniki Łódzkiej.
W dniu 24 maja z okazji 76 rocznicy działalności Politechniki Łódzkiej w historycznym audytorium im. A. Sołtana odbyło się uroczyste posiedzenie Senatu.
Stowarzyszenie Techników Cukrowników reprezentował dr hab. inż. Maciej Wojtczak, profesor PŁ Przewodniczący Zarządu Głównego STC. ![]() Uroczyste posiedzenie Senatu Politechniki Łódzkiej. W przemówieniu powitalnym JM Rektor PŁ prof. dr hab. inż. Krzysztof Jóźwik przedstawił planowane i prowadzone inwestycje, współpracę krajową i zagraniczną oraz osiągnięcia naukowe pracowników i studentów. Podkreślił, że celem strategicznym uczelni jest osiągnięcie światowych standardów w nauce oraz wzrost innowacyjności badań naukowych. Podczas uroczystości zostały wręczone nagrody i wyróżnienia studentom oraz absolwentom za wybitne osiągnięcia naukowe i prace dyplomowe. Wśród licznych wyróżnień zostały również ogłoszone wyniki Konkursu STC na najlepsze prace dyplomowe wykonywane w uczelniach współpracujących z przemysłem cukrowniczym: Laureatami Konkursu zostali następujący absolwenci: Mgr inż. Michalina Hulak otrzymała I lokatę oraz nagrodę finansową w wysokości 1500 zł za pracę pt. Ocena współczynnika inkluzji zanieczyszczeń w kryształ cukru na podstawie wybranych parametrów jakościowych cukru obronioną w roku akademickim 2017/2018 w Politechnice Łódzkiej na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności. Promotorami wyróżnionej pracy byli: John P. Jensen z Nordic Sugar A/S oraz dr inż. Aneta Antczak-Chrobot. Mgr inż. Klaudia Rikszajd otrzymała II lokatę oraz nagrodę finansową w wysokości 1000 zł za pracę pt. Oznaczanie polaryzacji w produktach cukrowniczych z wykorzystaniem różnych środków klarujących obronioną w roku akademickim 2019/2020 w Politechnice Łódzkiej na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności. Promotorem wyróżnionej pracy była dr inż. Aneta Antczak-Chrobot. Inż. Michał Drećka otrzymał III lokatę oraz nagrodę finansową w wysokości 500 zł za pracę pt. Wpływ procesu oczyszczania na zawartość inwertu oraz mleczanów w soku obronioną w roku akademickim 2019/2020 w Politechnice Łódzkiej na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności. Promotorem wyróżnionej pracy był dr inż. Radosław Gruska. Ze względu na nieobecność absolwentek nagrodzonych I i II nagrodą podczas uroczystej Sesji Senatu przyznaną III nagrodę odebrał inż. Michał Drećka. ![]() Od lewej: dr hab. inż. Maciej Wojtczak, profesor PŁ- Przewodniczący ZG STC, inż. Michał Drećka laureat Konkursu STC, dr hab. inż. Anna Diowksz, profesor PŁ Dziekan Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności, JM Rektor PŁ prof. dr hab. inż. Krzysztof Jóźwik. |
![]() |
![]() Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne |
![]() Redakcja serwisu: Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników |