Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny Zaproszono nas Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej... Aktualności W dniu 29 października 2024 r. w Cukrowni „Malbork” odbyło się uroczyste otwarcie nowej inwestycji... Czytaj więcej... W dniu 16 października 2024 roku w siedzibie Stowarzyszenia Techników Cukrowników w Warszawie odbyła się Sesja naukowa Polskiego Komitetu ICUMSA. Czytaj więcej... Sprawozdanie z posiedzenia Rady Krajowej FSNT-NOT. Czytaj więcej... W dniu 26 sierpnia 2024 r.w Oddziale Cukrownia Malbork odbyło się uroczyste rozpalenie pieca wapiennego oznaczające rozpoczęcie kampanii cukrowniczej 2024/2025. Czytaj więcej... W dniu 20.06.2024 na polach Gospodarstwa Rolnego we Włostowie odbyły się coroczne obchody Dnia Buraka Südzucker Polska S.A. Czytaj więcej... W dniu 18.06.2024 r. odbyła się uroczysta gala z okazji jubileuszu 140-lecia działalności Cukrowni „Opalenica” należącej do Spółki Nordzucker Polska S.A. Czytaj więcej... W dniu 12.06.2024 r. w rejonie Cukrowni „Opalenica” na plantacjach Zespołu Szkół Rolniczego Centrum Kształcenia Ustawicznego im. gen. Dezyderego Chłapowskiego w Trzciance odbyły się obchody Dnia Buraka Cukrowego Nordzucker Polska S.A. Czytaj więcej... Plan konferencji i kursów na 2025 r. Czytaj wiecej... |
Dzień Pola w Krajowej Spółce Cukrowej S.A.
W dniu 24 czerwca 2014 r. na polach Gospodarstwa Rolnego w miejscowości Staw koło Chełma, w rejonie plantacyjnym Cukrowni Krasnystaw odbył się Dzień Pola w Krajowej Spółce Cukrowej S.A. Tegoroczna impreza plenerowa była już dwunastym tego typu wydarzeniem w historii Krajowej Spółki Cukrowej S.A. i została zorganizowana przy współpracy Związków Buraka Cukrowego działających przy KSC S.A.
W spotkaniu udział wzięli przedstawiciele Zarządu KSC S.A., parlamentarzyści, przedstawiciele władz państwowych i samorządowych, reprezentanci organizacji i firm współpracujących z branżą cukrowniczą, przedstawiciele ośrodków naukowych i firm współpracujących z Krajową Spółką Cukrową oraz pracownicy KSC S.A. Dopisali także liczni plantatorzy, którzy wraz z rodzinami uczestniczyli w tegorocznych uroczystościach Dnia Pola w KSC. Stowarzyszenie Techników Cukrowników reprezentowali Stanisław Świetlicki Przewodniczący Zarządu Głównego STC oraz Krystyna Wasińska Sekretarz Generalny STC. Uroczystego otwarcia imprezy dokonał Marek Dereziński - Prezes Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A. w towarzystwie Zbigniewa Biszczada gospodarza Dnia Pola. Uczestnicy tegorocznego Dnia Pola mieli okazję obejrzeć wyniki doświadczeń prowadzonych na poletkach demonstracyjnych w zakresie 37 odmian buraka cukrowego, skuteczności programów herbicydowych oraz innych efektów stosowania środków chemicznych. Przedstawiono również efekty stosowania nawożenia startowego, nawożenia dolistnego, stosowania stymulatorów wzrostu i rewitalizatorów gleby. Uczestnicy uroczystości odwiedzili liczne stoiska wielu firm oferujących swoje usługi i produkty dla przemysłu cukrowniczego. Prezentowany był także sprzęt rolniczy oraz szeroka gama środków produkcji i ochrony roślin. Dużym zainteresowaniem cieszyła się również bogata oferta Spółek współtworzących Grupę Kapitałową KSC S.A. Prezentowano produkty Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego PZZ w Stoisławiu S.A., Polskich Przetworów Sp. z o.o. marki Dworski, Fabryki Cukierków Pszczółka Sp. z o.o. oraz szeroką gamę produktów marki Polski Cukier. Zgodnie z tradycją pokazów polowych gościom zaproponowano poczęstunek oraz napoje chłodzące. Organizatorzy przygotowali liczne atrakcje i konkursy z nagrodami. Spotkanie umilały koncerty zespołów i kapel ludowych. Główną atrakcją występów artystycznych był występ Zespołu Brathanki. Dzień Pola w Krajowej Spółce Cukrowej był, jak zawsze, doskonałą okazją do spotkań, wzajemnej wymiany doświadczeń, poglądów na temat polskiego cukrownictwa oraz dobrej zabawy i integracji środowiska cukrowników i plantatorów. |
Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne |
Redakcja serwisu: Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników |