![]() |
![]() |
![]() |
|||||||||||
|
Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny Zaproszono nas Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej... Aktualności W dniu 08.08.2025 odbyło się V Jubileuszowe spotkanie członków i sympatyków Koła STC przy Cukrowni Glinojeck Czytaj więcej... Sprawozdanie z posiedzenia Rady Krajowej FSNT-NOT, 26.06.2025 Czytaj więcej... W dniach 22-23.05.2025 r. w Warszawie odbyła się XXXVII Konferencja Techniczno-Surowcowo-Analityczna „Cukier 4.0 Transformacja cyfrowa jako klucz do zrównoważonej przyszłości”. Czytaj więcej... W dniu 2 kwietnia 2025 r. w Malborku odbyło się uroczyste zebranie Koła Zakładowego STC. Czytaj więcej... 34 Sesja ICUMSA, 03-05.03.2025, Delhi, Indie. Czytaj więcej... W dniu 4 marca 2025 r. w murach odbyły się obchody Światowego Dnia Inżyniera. Czytaj więcej... Nowy numer Gazety Cukrowniczej jest już dostępny! Czytaj więcej... W dniu 29 października 2024 r. w Cukrowni „Malbork” odbyło się uroczyste otwarcie nowej inwestycji... Czytaj więcej... Plan konferencji i kursów na 2025 r. Czytaj wiecej... |
Konferencja "Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności" pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Zakopane 11-12.10.2018 r.
Konferencja została zorganizowana przez Biuro Zarządzania Jakością Środowiskiem i BHP oraz przez Polskie Forum ISO 9000. Głównym przesłaniem konferencji było omówienie wielu zagadnień dotyczących systemu zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności z uwzględnieniem akredytacji i certyfikacji dotyczących wszystkich branż przemysłu spożywczego. W programie szczególną uwagę zwrócono na ciągłe doskonalenie norm i przepisów prawa obowiązujących w tym zakresie. W imieniu STC w konferencji wzięli udział Maciej Wojtczak Przewodniczący ZG STC oraz Krystyna Wasińska Sekretarz Generalny STC.
W trakcie konferencji zostało wygłoszonych 13 referatów przez przedstawicieli ośrodków naukowych oraz instytucji i organizacji zajmujących się problemami żywności. W ramach tzw. "Okrągłego Stołu" dyskutowano na temat nowych wymagań norm międzynarodowych dotyczących certyfikacji i akredytacji a także na temat wytycznych w zakresie biocertyfikacji w łańcuchu dostaw w przemyśle spożywczym. W ramach zagadnień dotyczących bezpieczeństwa żywności dyskutowano także o różnego rodzaju zafałszowaniach zgodnie z aktualnymi wymogami Food Fraud i Food Defense. Jednym z końcowych wniosków konferencji było postawienie wymogu takich regulacji i kontroli w Europie, które gwarantowałyby zdrową żywność dostarczaną do konsumentów. Wykaz referatów:
|
|
|
Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne |
|
Redakcja serwisu: Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników |