![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||
Kontakt: 00-057 Warszawa, Plac Dąbrowskiego 3, tel/fax. 0-22 826-98-27, 505-46-71, 505-47-82, email: biurostc@stc.pl | ![]() |
Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny Zaproszono nas Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej... Aktualności W dniu 17 lipca 2023 roku odbyło się nadzwyczajne posiedzenie Rady Krajowej Federacji Stowarzyszeń Naukowo–Technicznych NOT. Czytaj więcej... W dniu 28 czerwca 2023 r. odbyło się posiedzenie Rady Krajowej FSNT–NOT. Czytaj więcej... W dn. 27-28.06.2023. odbyło się seminarium, przeznaczone dla kierowników laboratoriów oraz pełnomocników ds. systemów zarządzania nt. “Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym” Czytaj więcej... W dniu 22 czerwca 2023 roku w Werbkowicach oraz w Hrubieszowie odbyły się uroczyste obchody Jubileuszu 60–lecia Cukrowni „Werbkowice” Czytaj więcej... Plan konferencji i seminariów w 2023 roku Czytaj wiecej... Plan kursów na 2023 r. Czytaj więcej... |
Gazeta Cukrownicza
Szanowni Cukrownicy !
Zarząd Główny Stowarzyszenia Techników Cukrowników informuje, że w dn. 20.01.2014 r. pomiędzy STC a Związkiem Producentów Cukru w Polsce podpisana została umowa dotycząca przekazania prawa do własności tytułu prasowego Gazety Cukrowniczej. Tytuł przekazany został Związkowi Producentów Cukru w Polsce jako następcy historycznego właściciela GC, jakim była w 1893 r. Naczelna Rada Polskiego Przemysłu Cukrowniczego, a następnie po II wojnie światowej, Zjednoczenie Przemysłu Cukrowniczego. Stowarzyszenie Techników Cukrowników pełniło rolę tymczasowego właściciela tytułu Gazety Cukrowniczej w okresie od czasu likwidacji Zjednoczeń do roku 2013, w którym Związek Producentów Cukru w Polsce wystąpił z propozycją przejęcia prawa do własności tytułu. Tym samym od 20.01.2014 roku właścicielem tytułu oraz prawnym decydentem w sprawie wydawania Gazety Cukrowniczej jest Związek Producentów Cukru w Polsce. Od roku 2014 Gazeta Cukrownicza wydawana jest w formie elektronicznej Gazeta Cukrownicza 2022 - pobierz Gazeta Cukrownicza 2021 - pobierz Gazeta Cukrownicza 2020 - pobierz Gazeta Cukrownicza 2019 - pobierz Gazeta Cukrownicza 2018 - pobierz Gazeta Cukrownicza 2017 - pobierz Gazeta Cukrownicza 2016 - pobierz Gazeta Cukrownicza 2015 - pobierz Gazeta Cukrownicza 2014 - pobierz Tłumaczenia referatów wyglaszanych na międzynarodowych konferencjach cukrowniczych na temat technologii i techniki cukrowniczej Zmiana jakości buraków cukrowych w Holandii od 1980 r. i wykorzystanie zawartości cukru inwertowanego jako nowego parametru oceny jakości buraków. - Dirk P. Vermeulen Część 1 jest rozszerzonaą wersjaą sprawozdania przedstawionego na Zgromadzeniu Ogólnym Związku Niemieckich Technologów Cukru w Essen, Niemcy 25-27 maja 2014. Część 2 raportu oparta jest na materiałach prezentowanych na konferencji ESST (European Society of Sugar Technology) w Warszawie, Polska, 5-8 maja 2013. Przetłumaczono z Sachar i Swiekła 1/2016. Pobierz artykuł Przerób buraków cukrowych długotrwałego przechowywania. - Walter Hein, Hans Bauer, Florian Emerstorfer Referat przedstawiony na konferencji ESST (European Society of Sugar Technology) w Bratysławie, Słowacja, 30 maja - l czerwca 2011 r. Przetłumaczono z Sachar i Swiekła 2/2012. Pobierz artykuł Kontrola procesu zagęszczania soku w cukrowni w celu zapobiegania tworzeniu się substancji barwnych. Dr. Martin Bruhns, Wolfgang Klosterhalfen, *Referat wygłoszony na sympozjum zorganizowanym przez Stowarzyszenie André Van Hooke, Reims, Francja, 29 marca 2012 Pobierz artykuł |
![]() |
![]() Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne |
![]() Redakcja serwisu: Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników |